Látogatók

Sziasztok!

Örülök, hogy itt vagytok!
Remélem, kedvet tudok csinálni nektek az olvasáshoz, filmekhez, a színházhoz, és a koreai popkultúrához, s hogy tetszeni fognak a bejegyzéseim. Fontos számomra, hogy ti, akik az oldalon jártok, ne csak egy arctalan tömeg legyetek. Az oldal tényleg naplószerű, már olyan tekintetben véve, hogy tényleg az őszinte benyomásaimat írom le. Örülnék, hogy ha ti is részt vennétek benne, írnátok egy kommentet vagy e-mailt bármikor, ha egy téma felkeltette az érdeklődéseteket, ha egyetértesz velem, ha nem értesz egyet velem, ha tetszik az oldal, ha nem tetszik, ha észrevételed van, kérdésed, ötleted, kívánságod, hogy miről legyen még szó, plusz a ti ajánlásaitokra is kíváncsi vagyok. Erre nem azért van szükség, hogy növelje a statisztikai adatokat, hanem hogy élettel telivé váljon a blog, s hogy alapvetően egy kommunikatív közösséget alkothassunk, akiket a könyvek hoznak össze. Ha kritizálni akarsz, azt is megteheted, csak arra kérlek, legyen valami használható alapja, hogy javíthassak ott, ahol kell. Az utálkozókkal nagyon nem tudok mit csinálni. A maximum, amire képes vagyok, hogy felhőtlen időtöltést kívánok!

2017. október 31., kedd

Blogprojekt#3 - III. Találkozunk itt és itt?

A Halloween-t nem mindenki szereti – sokan nem látják értelmét e főleg amerikai eredetű ünnep megtartásának… de ne már! Így a ködös október végi napokban mindenkit elkap bizonyos mértékig ez a túlvilági, borzongó hangulat, akár az időjárás, akár a halottak napjának közeledte, akár Halloween is a kiváltó ok. A harmadik napon egy utolsó nagy halloweeni löketként hátborzongató könyves helyszíneket és karaktereket gyűjtöttünk össze, ahol és akikkel semmilyen körülmények között nem akarsz találkozni! (˘-˘)
Ja, és ezek amúgy ilyen kis tökök szeretnének lenni. (*˘*)

Desmond Tiny
„Lenyűgöző könyv… fordulatokban gazdag meséje felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra.” – írja a Darren Shan regényes története sorozatról J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője. A tizenkét részes ifjúsági horror végig borzongásban tartja az olvasót, és mikor valaki megkér, hogy mondjak pár szót a sorozatról, akkor csak hebegek-habogok, értelmetlen félmondatokba kezdek bele, mert egyszerűen lehetetlen úgy beszélni róla, hogy ne spoilerezzek. Higgyétek el, azzal is, hogy kiemeltem Mr. Tiny-t (mert regélhetnék én itt akár a Rémségek Cirkuszáról, a Vámpírok Hegyéről, a Lelkek Taváról, valamint a szereplőgárdának minimum a 80%-áról), már rengeteget elárultam! (^o^ )
Tiny először a 2. részben, A vámpír inasában tűnik fel… és máris ez történik:
„– Gondolod, hogy van valami köze ahhoz, hogy én és Mr. Crepsley megjöttünk? – kérdeztem. 
    – Kétlem – válaszolta Evra. – Talán csak véletlen. Vagy a végzet műve. – Kis szünetet tartott. – És ez a másik dolog: Mr. Tiny keresztneve Desmond. 
    – Na és? 
    – Mindenkit felszólít, hogy hívják Desnek. 
    – Na és? 
    – Kösd össze a vezetéknevével – mondta Evra. 
    Megtettem. Mr. Des Tiny. Mr. Des-Tiny. Mr. … 
    – Mr. Destiny – suttogtam. Mr. Végzet. Evra komoly arccal bólintott.”
Na igen. Az biztos, hogy „senki sem szeretett ülni Mr. Tiny jelenlétében… ha netán váratlanul menekülésre kell fogni a dolgot.”
A képen Michael Cerveris látható, aki Destiny-t személyesíti meg a sorozatból készült filmben.
 A Szellemszállás és a Tiltott rengeteg
Leszámítva azt, hogy Harry Potter, én egyikbe se mernék bemerészkedni felügyelet nélkül. Az állandó ködbe burkolózó rozoga kunyhó, bár talán nem igazán veszélyes, az én idegeimet azért rendesen kikezdené néhány ott töltött óra. A Tiltott rengeteg rejtelmeit pedig nem hiszem, hogy bárki is teljes egészében fel tudná tárni, de talán nem is baj, mert még Hagridnak is felállna a szőr a hátán a teljes listát végigböngészve. Agyar pedig attól fogva soha nem dugná ki az orrát a vadőr házából.

Útvesztő

James Dashner Útvesztője az egyik legnagyobb kedvencem, de ellentétben mondjuk a Harry Potter-könyvekkel, amelyek világába a fentiek ellenére is szívesen lépnék be, ki van zárva, hogy jövő nyáron csak úgy felpattanjak a következő Útvesztőbe tartó járatra! Kamaszok, akik kísérleti patkányok egy liánokkal benőtt sötét labirintusban, kiút nincs, és nem mellesleg félig gép, félig biológiai szövetekből álló szörnyek várják nyálkacsorgatva, hogy melyik tiszttársból lesz a következő vacsorájuk. Ó, és egyébként az Útvesztőn kívül sem rózsásabb a helyzet… sőt, én személy szerint szabadulás után fejvesztve rohannék vissza az óriási labirintusba!


V’Lane
Nem vonzó egy az arany minden árnyalatában pompázó, istenszerű tündérherceg, akire a jóképű összes szinonimája és fokozása sem elég, aki mellett minden férfi eltörpül, és ráadásul (!) aki épp téged környékez meg, veled flörtöl, és veled akar…? Hát hogy a viharba ne lenne az! Ugye, hogy gyanakvás helyett azonnal a karjaiba vetnénk magunkat? Naná! :D
Borzongatónak borzongató ;) ... na, de hogyan védekezhetsz? miért akarnék végekezni, Felhő, nem látsz a szemedtől??? Olvasd el a Tündérkrónikákat és megtudod!

„V'lane az egyik Seelie királyi ház (négy ilyen van) hercege, és amikor teljes álcában pompázik, nehéz közvetlenül ránézni. Arany és bronz, bársony és acél. A szeme ragyog, mint a csillagok a téli éjszakán. Annyira embertelenül gyönyörű, hogy a lelkem egy része zokog. Amikor ránézek, olyan dolgok után sóvárgok, amiket nem is értek. Vágyom az érintésére, de félek is tőle. Azt hiszem, ha szeretkeznénk, darabokra hullanék, és többé már nem lennék az, aki előtte voltam.

Biztos rengetegen vannak még, nekem most csak ennyi jutott eszembe! :D Apropó, nincs meg valakien véletlenül egy jó szelleműző telefonszáma?


A Blogprojektben, mint tudjátok, nem vagyok egyedül, kukkantsatok be a többiekhez is! J
Ui.:
Naná, hogy csak ennyi jutott eszébe – még nem tudja, milyen az igazi rettegés!! És ti ott, éteren keresztül szemlélődő halandók? Kitől féltek a legjobban és hol?
Ó, és Felhő! A telefonod nem csak lemerült…
Boldog Halloween-t! (^~^)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése