Látogatók

Sziasztok!

Örülök, hogy itt vagytok!
Remélem, kedvet tudok csinálni nektek az olvasáshoz, filmekhez, a színházhoz, és a koreai popkultúrához, s hogy tetszeni fognak a bejegyzéseim. Fontos számomra, hogy ti, akik az oldalon jártok, ne csak egy arctalan tömeg legyetek. Az oldal tényleg naplószerű, már olyan tekintetben véve, hogy tényleg az őszinte benyomásaimat írom le. Örülnék, hogy ha ti is részt vennétek benne, írnátok egy kommentet vagy e-mailt bármikor, ha egy téma felkeltette az érdeklődéseteket, ha egyetértesz velem, ha nem értesz egyet velem, ha tetszik az oldal, ha nem tetszik, ha észrevételed van, kérdésed, ötleted, kívánságod, hogy miről legyen még szó, plusz a ti ajánlásaitokra is kíváncsi vagyok. Erre nem azért van szükség, hogy növelje a statisztikai adatokat, hanem hogy élettel telivé váljon a blog, s hogy alapvetően egy kommunikatív közösséget alkothassunk, akiket a könyvek hoznak össze. Ha kritizálni akarsz, azt is megteheted, csak arra kérlek, legyen valami használható alapja, hogy javíthassak ott, ahol kell. Az utálkozókkal nagyon nem tudok mit csinálni. A maximum, amire képes vagyok, hogy felhőtlen időtöltést kívánok!

2017. december 1., péntek

Blogprojekt#4 - I. Ajándékok könyvmolyoknak

Jingle bells, Jingle bells…. Ssss! Na, nektek is ismerős, mikor úgy november közepe, vége felé az igazi hideg beálltával, egy felidézett dalrészlettel, vagy akár egy a családdal együtt töltött hosszú hétvégével megszólalnak azok a kis csengők a füledben? Egy biztos, nem véletlenül maradt meg az a szókapcsolat, hogy „elkapott a karácsonyi hangulat” vagy hogy a „karácsony szelleme egész évben velünk van”.
Önmagunk, a blogprojektesek és azok ellen, akik követnek minket, most egy merényletet fogunk elkövetni – annak ellenére, hogy még oly hosszú idő választja el tőlünk az év legeslegjobb ünnepét, három napon át fogunk témázni a karácsonyról, mindenkit rénszarvasos és tiszta csizmás hangulatba hozva. Hát… legalább az Advent már elkezdődött. Egyelőre érjük be ennyivel. J



Szóval… A karácsony részét két alapvető dolog képezi: a szeretet és az ajándékozás. Szögezzük le, az egyik nem határozza meg a másik mértékét, a kettő nem ugyanaz!
A 4. Blogprojekt első bejegyzése egy amolyan kalsszikus „Mit vegyél egy könyvmolynak karácsonyra?”-poszt lenne. A kézenfekvő válasz természetesen ez: könyvet! Könyvet, illetve bármit, ami könyvekhez kapcsolódik. Na jó – de pontosan hogyan, kinek és miért?
Az elsõ és legfontosabb – KÖNYV!
Annyira egyszerű, és nem, mégsem az! Bebukhatunk azon, hogy az illetőnek már megvan a könyv, vagy olvasta, de nem szerette, vagy szimplán csak nem az ő stílusa. Tehát ilyenkor érdemes kifigyelni, hogy az ajándékozandó molyocskánk milyen műfajban olvas szívesen, lehet puhatolózni a barátainál, vájkálni a közösségiken kedvelt oldalai között, kiolvasni a blogját vagy épp a moly adatlapját – a kívánságlista ilyenkor különösen hasznos! Vagy ha a fentiek közül egy sem jön össze, és szenteste közeledtével még mindig ott állsz tanácstalanul egy fia ötlet híján, B tervnek szóba jöhet a karácsonyi témájú könyvek válogatása. Ezzel az ajándékkal biztosan nem lősz mellé!

Könyvespolc, könyvtámasz
Mert hát a könyveknek is laknia kell valahol!
Könykabát vagy ebook olvasó tok
Egyedi és stílusos. Kimondottan ideális divatrajongó könyvmolyoknak, hisz mekkora élmény már az aktuálisan olvasott könyvhöz felöltözni! Mi lenne, ha megfordítanánk, és a könyv öltözne hozzánk? Különben sem szabad hagyni, hogy a kis picur megfázzon, nem igaz? :D

Csak hangulatosan! – Tea, kávé, csoki
Egy könyv, egy sarok, és egy bögre forró csoki – egy könyvmoly számára ez bármivel felér! A karácsonyfa alatt olvasni különösen hangulatos (leszámítva a tűleveleket), hát még ha a kedvenc teád vagy kávéd illata leng körbe, s még nassolnivalód is van. Elvégre mindenki szívéhez a hasán keresztül vezet az út!



Csak kapcsolódjon a könyvekhez!
Egy póló, egy táska, egy párna (megoldja a tűlevél gondot!), egy nyaklánc, vagy egy bögre könyves idézettel, képekkel, szereplőkkel az egyik legjobb ajándék, amivel csak meglephetsz egy könyvmolyt. Ezeket legegyszerűbb úton webshopokon keresztül szerezheted be, vagy akár személyesen is elkészítheted őket – adok pár tippet!



DO IT YOURSELF
Nem kell feltétlenül indokolatlanul magas árat fizetni a karácsonyi ajándékokért, sőt, sokkal személyesebb, ha te magad szánsz külön időt arra, hogy meglepd a barátodat, rokonodat, vagy akinek a nevét húztad a karácsonyi sorsoláson. Ha művészlélek vagy, saját magad is könnyedén, pénztárcakímélő módon is legyárthatod az ajándékot. Itt aztán szabadjára engedheted a kreativitásodat, de akár az interneten is guglizhatsz ötletek után. Meg fogsz lepődni, mennyiféle van. Na jó, de hogyan is készítsd el őket? Íme néhány egyszerű technikai kiindulópont:
1.      Póló/táska/párna – vasalható minta vagy textilfilc
2.      Bögre/pohár – üvegfesték vagy porcelánfestő toll
3.      Könyvjelző – rajzolhatod, festheted vagy akár számítógéppel is szerkesztheted, de mindenképp jó vastag papírra készítsd, vagy utólag erősítsd meg, mert könyvmoly barátod tuti, hogy sokszor fogja használni ;).
4.      Gémkapcsos könyvjelző – egy gémkapocs egy személyre szóló és/vagy könyves szimbólum fémből, fából vagy erős papírból, pillanatragasztó, és kész is!

5.      Medál – egy méretre nyomtatott, rajzolt, vagy festett ábra, esetleg írott idézet, egy hurokba hajlított drót vagy gémkapocs (ez a medál akasztója), egy ilyen üveg bigyó és pillanatragasztó


6.      Telefontok – csak a telefon típusára van szükséged és egy egyszínű szilikon telefontokra, alkoholos filc, és már rajzolhatsz is! Ha átlátszó tokot vásárolsz, érdemes a tok belső felületére rajzolni, hogy biztosan ne kopjon le a minta.

Remélem, tudtam nektek segíteni, ezzel a poszttal. Holnap jövünk egy újabb bejegyzéssel. Jövünk, ugyanis, mint tudjátok a Blogprojektben nem vagyok egyedül. Kukkantsatok be a többiekhez is! J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése