Látogatók

Sziasztok!

Örülök, hogy itt vagytok!
Remélem, kedvet tudok csinálni nektek az olvasáshoz, filmekhez, a színházhoz, és a koreai popkultúrához, s hogy tetszeni fognak a bejegyzéseim. Fontos számomra, hogy ti, akik az oldalon jártok, ne csak egy arctalan tömeg legyetek. Az oldal tényleg naplószerű, már olyan tekintetben véve, hogy tényleg az őszinte benyomásaimat írom le. Örülnék, hogy ha ti is részt vennétek benne, írnátok egy kommentet vagy e-mailt bármikor, ha egy téma felkeltette az érdeklődéseteket, ha egyetértesz velem, ha nem értesz egyet velem, ha tetszik az oldal, ha nem tetszik, ha észrevételed van, kérdésed, ötleted, kívánságod, hogy miről legyen még szó, plusz a ti ajánlásaitokra is kíváncsi vagyok. Erre nem azért van szükség, hogy növelje a statisztikai adatokat, hanem hogy élettel telivé váljon a blog, s hogy alapvetően egy kommunikatív közösséget alkothassunk, akiket a könyvek hoznak össze. Ha kritizálni akarsz, azt is megteheted, csak arra kérlek, legyen valami használható alapja, hogy javíthassak ott, ahol kell. Az utálkozókkal nagyon nem tudok mit csinálni. A maximum, amire képes vagyok, hogy felhőtlen időtöltést kívánok!

2017. december 24., vasárnap

Christmas Song Book Tag *.*

Hát, jól eltűntem, de mentségemre legyen szólva a kihagyott idő alatt is szorgalmasan tanultam, olvastam és öltem az ellenséget League of Legends-ben. Szóval minden, csak nem blog L . Kicsit úgy éreztem az egész hónapban magam, mint akiből kiveszett minden kreativitás, és ha néhanapján előfordult, hogy lett volna egy szusszanásnyi félórám, nem mertem belekezdeni egy blogbejegyzésbe sem, mert már előre éreztem, hogy katasztrófa lenne a vége.
De befejezni a siránkozást, Felhő, elvégre KARÁCSONY van! Vagy Szenteste! Mindegy! :D
Eónokkal ezelőtt még Lili, a Never Grow Up bloggerinája hívott ki egy karácsonyi book tagre (köszi :D), ahol egy-egy karácsonyi dalhoz tartozik egy-egy definíció, és ezeknek kell megfeleltetnünk valakit vagy valamit az eddigi olvasmányainkból. Zene s könyv – mi mással is lehetne jobban hangolódni a ma estére?
1. You're a Mean One Mr.Grinch - Egy gonosz karakter, akit szeretsz
Húha, jó sok ilyen van. Mr. Tiny (Darren Shan regényes története), Vész herceg (Démonvilág-sorozat), Valentine és Sebastian Morgenster (Végzet Ereklyéi). És nem, nem azért imádom őket, mert izgatottan várom a napot, amikor csatlakozhatok hozzájuk, hanem mert annyira jól kidolgozottak, hátborzongatóak, céltudatosak. Sok olyan gonosz karakter van, akinek gonoszsága kimerül abban a sémában, hogy ő akarja uralni a világot – na ez az, amit nem bírok, ez az alapnál is alapabb szituáció az, ami jóformán megöli a szereplő személyiségét. A fentiek, különösen Valentine, mind képviselnek valamit, és legyen az jó vagy rossz, hisznek abban, amit és amiért tesznek.
2. All I Want For Christmas Is You - Melyik könyv az, ami remélsz, hogy idén a fa alatt találsz?
Hoppá hoppá! J Az a lista nagyobb lenne, mint maga a fa! Egy korábbi bejegyzésben minden blogprojektes leírta, melyek azok a könyvek, amiket idén karácsonyra magukhoz szeretnének ölelni, miután lehámozták róla az utolsó csomagolópapír-fecnit is, szóval klikk IDE a válaszért.
3. Rudolph The Red Nose Reindeer - Egy karakter, aki legyőzi az előtte álló akadályokat és megtanulja, hogyan higgyen magában
Elsőre Margaret Dashwood ugrott be, aki Jane Austen Értelem és érzelem című könyvében szereplő nővéreknek a legifjabb, harmadik tagja. És akinek a neve kb. háromszor tűnik fel a lapokon, magyarán a történet futtatása alatt jól el lett felejtve! Ezért aztán Julia Barrett írt számára egy teljesen külön regényt A harmadik nővér cím alatt, amiben már a legfiatalabb Miss Dashwood kapja a főszerepet, kilép nővérei árnyékából és megtalálja a szerelmet.
4. Santa Claus Is Coming To Town - a, Melyik karakter lenne egyértelműen a rosszak listáján?
 b, Melyik karakter lenne egyértelműen a jók listáján?
a, Artemis Fowl (Artemis Fowl)! Ironikus, mert a fiatal bűnözőzseni épp a mikulás útján jött rá dolgokra, amiket nem fogok most lelőni. A srácról van egy jó terjedelmes kibeszélés már a blogon, lessétek meg azt is! ;)
b, Will Herondale (Pokoli szerkezetek)! Az árnyvadászok gyöngye éveken keresztül ment szembe a saját szívével, hogy megvédje azokat, akik fontosak számára. Egyszerűen imádom a kitartását és a hűségét, ahogy mindenkit ellök magától, hogy megkímélje az életüket… <3 és kezdek kissé spoilerezni, szóval ugorjunk tovább.
5. Frosty The Snowman - Melyik könyv melengeti meg a szíved
Ó, az összes! De ha választani kell, akkor most kivételesen – tekintettel léve a karácsonyra – Marni Bates Rocksztárt kaptam karácsonyra című könyvét választanám. Én ebben a LOL-könyvben olvastam életem egyik legszebb és legcukibb szerelmi vallomását! Olvassátok el, garantált olvadozás!
6. Feliz Navidad - Egy könyv, ami másik országban játszódik, mint ahol laksz
Miért nem inkább másik bolygókon? Tegnap kezdtem újraolvasni a GALAXIS Útikalauz stopposoknakant, és hát igen, az első fejezet végére már elegánsan kilátásba van helyezve a földi világvége. Tehát igazából az egész könyv összevissza játszódik a galaxis egyik végétől a másikig. Szóval nem, nem stimmel az ország :D. Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, mert már az első oldalon szét lehet röhögni az agyunkat!
7. It's The Most Wonderful Times of the Year - Melyik az a könyv, amit karácsonykor olvasol hangolódásképp?
Nincs olyan, amit szertartásosan, minden évben leveszek a polcról és újraolvasom. Idén pl. az egyik pár nappal ezelőtt befejezett könyvem, a Vérfüred nem hiszem, hogy annyira békés hangulatba hozott volna…
8. Sleig Ride - Egy karakter, akivel az ünnepeket töltenéd
Hermione Granger (Harry Potter 1-8 – bár gondolom, ezt mindenki tudta). Kedvem támadt dumálni vele. Kószával (Apa, randizhatok egy lovaggal?) pedig kedvem támadt… sok minden másra is :P.
9. Baby It's Cold Outside - Melyik könyvet áldoznád fel gyújtósnak, hogy meg tudj melegedni a tűznél?
Nem olvastam, nem tudom, milyen, nem is érdekel, mert már az elgondolás maga is sértő – Büszkeség és balítélet meg a zombik! Én azóta ki vagyok akadva, hogy megtudtam, létezik ilyen!
10. Do you hear what I hear? - Melyik az a könyv, amit szerinted mindenkinek el kellene olvasni?
Nem igazán van ilyen, hisz van az a mondás: aki „nem szeret” olvasni, az még nem találta meg a hozzá illő könyvet. Mi, emberek annyifélék vagyunk, lehetetlen lenne egy könyvről kijelenteni, hogy márpedig ez, mindenkinek tetszeni fog, tetszenie kell. Ez hülyeség. Van egy könyv vagy van egy bármi, amit mindenki imád, de te nem, ettől most nem vagy a közösség tagja? Ha valami nem tetszett, nem veled, de az se biztos, hogy azzal a valamivel, és pláne nem azt a valamit viszont kedvelőkkel van a baj. Ugyanez fordítva: ha valaki nem szereti ugyanazt, mint te, attól még nem kell kritikával illetni. Mindenki más, különbözünk egymástól, ez a szép az egészben. És annyi könyv van a világon, kizárt, hogy ne találná meg mindenki a neki való olvasmányt. Lehet, hogy azonnal ráakadsz, lehet, hogy sosem – akkor meg legfeljebb nem leszel könyvmoly. Nagy ügy, leszel valami más. Nem jobb, nem rosszabb, nem több és nem kevesebb – más.

És ezzel a végszóval szeretném megköszönni, hogy velem tartottatok, nagyon sokat jelent, és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! (Sok könyvet a fa alá… J)
Sziasztok! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése