Látogatók

Sziasztok!

Örülök, hogy itt vagytok!
Remélem, kedvet tudok csinálni nektek az olvasáshoz, filmekhez, a színházhoz, és a koreai popkultúrához, s hogy tetszeni fognak a bejegyzéseim. Fontos számomra, hogy ti, akik az oldalon jártok, ne csak egy arctalan tömeg legyetek. Az oldal tényleg naplószerű, már olyan tekintetben véve, hogy tényleg az őszinte benyomásaimat írom le. Örülnék, hogy ha ti is részt vennétek benne, írnátok egy kommentet vagy e-mailt bármikor, ha egy téma felkeltette az érdeklődéseteket, ha egyetértesz velem, ha nem értesz egyet velem, ha tetszik az oldal, ha nem tetszik, ha észrevételed van, kérdésed, ötleted, kívánságod, hogy miről legyen még szó, plusz a ti ajánlásaitokra is kíváncsi vagyok. Erre nem azért van szükség, hogy növelje a statisztikai adatokat, hanem hogy élettel telivé váljon a blog, s hogy alapvetően egy kommunikatív közösséget alkothassunk, akiket a könyvek hoznak össze. Ha kritizálni akarsz, azt is megteheted, csak arra kérlek, legyen valami használható alapja, hogy javíthassak ott, ahol kell. Az utálkozókkal nagyon nem tudok mit csinálni. A maximum, amire képes vagyok, hogy felhőtlen időtöltést kívánok!

2017. szeptember 29., péntek

Blogprojekt#2 - I. Kerstin Gier


Emlékeztek még a Blogprojektre? Bízunk benne, hogy ti is élveztétek az augusztusit, mert mi nagyon! Emlékeztetőül: a Blogprojekt annak a havonta frissülő rovatnak a roppant fantáziadús neve, amely során hat blogger, köztük én is, összefog, s közösen boncolgat egy témát. Bár a szeptember sokunknak megszázszorozta a tennivalóit, mégsem hagytuk magára a projektet, szeptemberi témánk keretében ezúttal híres írókkal foglalkozunk. Ha van kedvetek, tartsatok velünk ebben a hónapban is! A csapat tagjainak elérhetőségeit a poszt alatt találjátok meg.
Kerstin Gier
Az én alanyom nem más, mint a német írónő, Kerstin Gier, akinek neve hazánkban sem ismeretlen. Mindenki szeme, aki legalább egyszer volt már könyvtárban illetve könyvesboltban, elkerülhetetlenül is megakad a lenyűgöző borítójú Rubinvörösön, Zafírkéken vagy Smaragdzöldön, a Silber könyvekről nem is beszélve, s a többi ötletes című könyve (Halálom után felbontandó, A fiúk olyanok, mint a rágógumi, Anyák maffiája stb.) is arra késztet minket, érdeklődően nyúljunk a kötet után, hogy elolvassuk a hátulját. A már említett Időtlen szerelem trilógiát pedig külföldön már a mozivásznakon is élvezhetik a sorozat rajongói.
Kerstin Gier 1966-ban született Bergisch Gladbachban, Németországban, azzal a gyerekkori álommal, hogy belőle egyszer írónő lesz. Az érettségi után germanisztikára, zenészetre és anglisztikára is járt, ám végül üzleti pedagógiából és kommunikációs pszichológiából szerzett diplomát. Ezen az ágon elhelyezkedni azonban nem tudott, ezért titkárnőként és telefonosként dolgozott cégeknél, valamint anya-gyermek-kurzusokat tartott egy családsegítőnél.  28 évesen visszatért az írói terveihez – legnagyobb örömünkre! 1996-ban jelent meg a Férfiak és egyéb katasztrófák című regénye, amely nyomokban az írónő életéből is tartalma motívumokat. Azóta is ír, néhány könyve Sophie Berard és Jule Brand álnéven jelent meg, humoros történetei mind külföldön, mint itthon nagy népszerűségnek örvendenek.
Munkássága nem maradt díjazatlanul, 2005-ben uyganis a Booklover Conference keretein belül Kerstin átvehette a DeLiA 2005 díjat Wiesbaden-ben, a zsűri tagjai az Ein unmoralisches Sonderangebot (Felettébb tisztességtelen ajánlat) című művét választották az év regényének.
Legközelebb megjelenő könyve: https://moly.hu/konyvek/kerstin-gier-wolkenschloss

Én és Kerstin Gier
Őszintén szólva már fogalmam sincs, hogy találtam rá anno az Időtlen szerelemre, olyan rég volt már, hogy a történet sem teljesen kristálytiszta, csupán annyiban vagyok biztos, hogy a mi szerelmünk a sorozattal valóban időtlen. Bocs a béna szóviccért J
Már olvastam:
Rubinvörös
Zafírkék
Smaragdzöld
Silber – Az álmok első könyve
A fiúk olyanok, mint a rágógumi
Férfiak és egyéb katasztrófák
Az írónő hamarosan megjelenő regénye
Ez a lista sajnos jóval kurtább, mint amilyen szeretném, hogy legyen. De pozitívum, hogy ezek közül viszont már az összes ott csücsül a polcomon a Silber 2-vel kiegészülve, amit szégyen gyalázat, de még mindig nem sikerült kiolvasnom, ami egyáltalán nem a történet hibája, mert az első részt majd’ felfaltam, olyan lendülettel és élvezettel olvastam, mint még kevés könyvet életemben! És ez Kerstin minden könyvére igaz, utánozhatatlan fantasykat alkot, humort csempész a legunalmasabb hétköznapba is, bármit is alkot, az garantáltan levesz a lábadról! Tipikusan az az író, akinek még a bevásárlólistáját is szívesen elolvasnám! J
Molyos kihívás Kerstin Gierhez kapcsolódóan, amire én is jelentkeztem: https://moly.hu/kihivasok/olvassuk-el-kerstin-gier-osszes-konyvet

***
A Blogprojektben, mint tudjátok, nem vagyok egyedül, kukkantsatok be a többiekhez is! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése